• info@rehberkirsehir.com
  • 0850 346 40 38

HABER DETAYI

7 Ekim 2023 09:36

Mustafa Tekin kimdir? Kırşehir Vilayet Müftüsü Mustafa Tekin hayatı ve biyografisi!

Mustafa Tekin kimdir? Kırşehir Vilayet Müftüsü Mustafa Tekin hayatı ve biyografisi!

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla kamu kurumlarına üst seviye yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararının akabinde Mustafa Tekin kimdir? Sorusu mevzu hakkında merak edilmekte olan sorular ve isimler ortasında yer aldı. Resmi Gazete’de yer almakta olan birçok isim merak konusu oluyor. Pekala, Mustafa Tekin kimdir? Kırşehir Vilayet Müftüsü Mustafa Tekin hayatı ve biyografisi!

MUSTAFA TEKİN KİMDİR?

1962 yılında Erzurum’da doğan Mustafa Tekin, eğitim hayatına Kayseri’de başlamış ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini bu kentte tamamlamıştır. İlahiyat eğitimine ise 1983 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde başlamış ve 1988 yılında mezun olmuştur. Lisans tezi olarak Muhammed Mustafa el Azami’nin “Early Hadith Literature in Islam” isimli yapıtını Türkçeye çeviri etmiş olan Mustafa Tekin, tıpkı vakitte medrese metodu ile 3 yıl boyunca icazetli eğitim almıştır.

Kariyerine Kayseri’de Türkistan Camii İmam Hatipliği vazifesiyle başlayan Tekin, daha sonra farklı vilayetlerde misyon yapmıştır. Iğdır Tuzluca İlçe Müftüsü olarak atanarak misyonuna başlayan Mustafa Tekin, Giresun Dereli İlçe Müftülüğü, Isparta Şarkikaraağaç İlçe Müftülüğü üzere farklı misyonlarda bulunmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde New York Din Hizmetleri Ataşesi olarak vazife yaptığı devirde, birinci kubbeli ve minareli caminin inşasını gerçekleştirmiş ve Amerika’da çeşitli üniversitelerde ve topluluklarda İngilizce sunumlar ve konferanslar vermiştir.

Ankara Müftü Yardımcısı olarak misyon yaptığı devirde “Geleceğimle Buluşuyorum Projesi”ni Ankara Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa gerçekleştiren Mustafa Tekin, evli ve üç çocuk babasıdır ve İngilizce ile Arapça lisanlarını çok güzel derecede bilmektedir. Mustafa Tekin, 13 Nisan 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kırşehir Vilayet Müftülüğü vazifesine atanmıştır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.