• info@rehberkirsehir.com
  • 0850 346 40 38

HABER DETAYI

3 Ekim 2023 11:36

Kırşehirli Muhammet Enes Kılıç, U18 Balkan Şampiyonası’nda ikinci oldu

Kırşehirli Muhammet Enes Kılıç, U18 Balkan Şampiyonası’nda ikinci oldu

U18 Balkan Şampiyonası’nda ikinci olan Kırşehirli Muhammet Enes Kılıç, 2017 yılında başladığı yüksek atlamada yaş guruplarının üstünde muvaffakiyet kazandı. Enes, maksadını olimpiyatlar olarak açıkladı.

Gösterdiği performansla Balkan şampiyonasında ikinci olan Muhammet Enes Kılıç, olimpiyatlara katılmak istiyor. 16 yaşında ulusal olmanın gururunu yaşadığını aktaran Kılıç, “Şampiyonalara katılarak ülkemi temsil etmek istiyorum. 7 yıllık atletizm mesleğimde birinci kere ulusallık gururu yaşıyorum. Sivas’ta yapılan Balkan şampiyonasında 2.02 atlayarak kentimi ve ülkemi memleketler arası alanda temsil ettim” dedi.

Avrupa şampiyonu olduktan sonra olimpiyatlarda muvaffakiyet kazanma maksadını kendisine koyan Enes Kılıç, “Bundan sonraki amacım Avrupa, sonra dünya, en sonunda da olimpiyatları hedefliyorum. Kırşehir’de sunulan kısıtlı imkanlarla bu başarıyı elde ettim. Bu muvaffakiyet bana Fenerbahçe Spor Kulübü’nü getirdi. Amaçlarımı tek tek gerçekleştirmek istiyorum” diye konuştu.

Antrenörü 2017 yılında keşfetti

Muhammet Enes Kılıç’ı, 2017 yılında keşfettiğini açıklayan Gençlik Hizmetleri Vilayet Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Mine Gökkaya, yönlendirme sonucu 1 yılda İstanbul’da Türkiye şampiyonu olduğunu belirtti. Gökkaya, “Öğrencim iki defa Türkiye şampiyonluğu elde etti. 2007 doğumlu, erkeklerde kendi yaş gurubunda her vakit birinci olmayı başardı. Kendi yaş gurubu ve kendi yaşının üstündeki guruplarda iştirak sağladığımız müsabakada da ikincilik elde ettik” sözlerini kullandı.

Muhammet Enes Kılıç’ın babası Mustafa Kılıç ise oğlunun güçlü serüveninde her idman gününde yanında olduğunu ve oğlu ile birlikte kendinin de şampiyonalara hazırlandığını aktardı. – KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.