• info@rehberkirsehir.com
  • 0850 346 40 38

HABER DETAYI

3 Ekim 2023 14:24

Kırşehirli Muhammet Enes Kılıç, Balkan 2’ncisi oldu

Kırşehirli Muhammet Enes Kılıç, Balkan 2’ncisi oldu

Kırşehir‘de vücut eğitim öğretmeninin 6 yıl evvel keşfedip atletizme yönlendirdiği 16 yaşındaki Muhammet Enes Kılıç, yüksek atlamada elde ettiği 2 Türkiye şampiyonluğunun akabinde Balkan 2’ncisi oldu.

Kırşehirli Muhammet Enes Kılıç, 2017 yılında vücut eğitim öğretmeninin teklifiyle Atletizm Antrenörü Mine Gökkaya ile tanıştı. Haftanın 6 günü 3 saat mühletle aksatmadan idman yapan Kılıç, 2019 ve 2020 yıllarında U14 yaş kategorisinde yüksek atlama branşında Türkiye şampiyonu oldu. Genç atlet, 2 Eylül tarihinde Sivas konut sahipliğinde düzenlenen U18 yaş kategorisinde Balkanlar Şampiyonası’nda 2’ncilik elde etti.

MUHAMMET ENES KILIÇ: KATILACAĞIM TURNUVALARDA İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTMAK İSTİYORUM

Muhammet Enes Kılıç, “7 yıllık atletizm mesleğimde birinci sefer ulusal olma gururunu yaşıyorum. 2 Eylül tarihinde Sivas’ta düzenlenen U18 Balkan Şampiyonası’nda 2 metrelik olan atlayışı 2.02 atlayarak ülkemizi milletlerarasında temsil ettim. 2024 yılında düzenlenecek Avrupa yıldızlar barajını geçerek girmeye hak kazandım. Bundan sonraki amacım Avrupa, dünya ve olimpiyatlara katılarak İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum. Kırşehir’deki kısıtlı imkanlarla bu başarıyı elde ettim. Akabinde Fenerbahçe Spor Kulübü’ne girdim. Amaçlarımı gerçekleştirmek istiyorum” diye konuştu.

MİNE GÖKKAYA: GAYEMİZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU ELDE ETMEK

Atletizm Antrenörü Mine Gökkaya ise, “Muhammet Enes ile serüvenimiz 2017’de başladı. Birinci şampiyonluğunu 2019 yılında aldı. 2020 yılında tekrar Türkiye şampiyonu oldu. 2007 erkeklerde kendi yaş kümesinde 10-15 santim ortalamayla birinci oldu. Kendi yaş kümesinde onu geçebilen kimse yok. Ortaya pandemi girdi, kimi sakatlanmalar meydana geldi. Yaşadığımız tesis sınırlılıkları ve sakatlıklardan sonra bu sene birinci sefer Balkanlar Şampiyonası’nda kendi yaş kümesinde ikinci oldu. Balkanlardaki 2.02’lik atlayışıyla 2024 yılının 2 metre olan Avrupa yıldızlar barajını da geçmiş oldu. Hedefimiz Avrupa şampiyonluğunu elde etmek” tabirlerini kullandı.

Muhammet Enes’in babası Mustafa Kılıç da oğlunun her vakit yanında olduğunu, idmanlara daima onunla geldiğini ve desteklediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.