• info@rehberkirsehir.com
  • 0850 346 40 38

HABER DETAYI

26 Eylül 2023 12:24

Kırşehir’de Anne ve Oğul Cam Sanatıyla İlgi Odağı

Kırşehir’de Anne ve Oğul Cam Sanatıyla İlgi Odağı

Kırşehir

Zanaatkarlar Çarşısında cam eserlere biçim veren Gülsen Çiçek ve oğlu Ahmet Çiçek tarafından oluşturulan cam materyaller yerli ve yabancılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Cam sanatını farklı boyutlarıyla ortaya koyan ikili; İhtilal arabasından sonra yerli ve ulusal araba Togg’u cam üzerine tasarladı. Gülsen Çiçek, 20 yılı aşkın bir müddettir cam eserlere biçim verdiğini söyledi. Çiçek; ” Kırşehir‘de 5 yıldır eğitmenlik yapıyorum. Mesleğimin ayakta kalması için kendimden sonrası için oğlumu yetiştirdim” dedi.

Annenin birinci çırağı oğlu

Mesleğinin kaybolmadan devamını sağlamak için kendisine birinci çırak olarak oğlunu alan Çiçek açıklamasında; “Oğlum bana yetişti. Mesleği benden devralmak üzere. Geçtiğimiz yıl camdan yaptığı zurna ile birincilik aldı” diye konuştu.

Ahi Külliyesi ve İhtilal Arabası içindeki tek ukde idi

Kırşehir‘de yer alan Ahi Evran Külliyesi ve Cumhuriyet tarihinin kıymetli projelerinden olan ancak yarım kalan İhtilal arabasının içinde bir ukde olarak kaldığını aktaran Çiçek; “İçimde Ahi Evran Külliyesi bir ukde idi. Sanatların hepsini seviyorum ancak cama hal vermek öteki bir his. Cama form vererek külliyeyi yaptım. Kırşehir’de birinci sefer camdan işlenmiş bir külliye oldu. İhtilal arabası de daima içimizde kalmıştı. 100. yılda ulusal ve yerli araba Togg’un üretimi yapıldı. Bizler de anne oğul sanatımızı konuşturarak camdan İhtilal arabası ve Togg yaptık. Arabaların cama işlenmiş haline bakmaya gelen sayısı çok fazla. İlgi nedeniyle de seri üretim düşünüyoruz” halinde konuştu.

Cam sanatının farklı bir boyutunu ortaya koyan anne ve oğlu, gelecekte de eşsiz yapıtlarla sanatlarını ortaya koymak istiyor. Annesi ile çalışmanın herkese nasip olmayacağını aktaran Ahmet Çiçek; “Annemin birinci çırağı ve cam sanatçısıyım. Kaç bireye nasip olur bilmiyorum lakin ben bu noktada kendimi şanslı görüyorum. Küçüklüğümden bu yana her alanda annemin yanındaydım. Annemle birlikte bende cam sürece sanatına merak duydum” dedi. Bölgede bulunan vatandaşlar da anne ve oğlun sanatını gururla incelediklerini aktardı. – KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.