• info@rehberkirsehir.com
  • 0850 346 40 38

HABER DETAYI

26 Eylül 2023 13:36

Kırşehir’de 20 günlük bebeğini döverek öldüren anneye ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası

Kırşehir’de 20 günlük bebeğini döverek öldüren anneye ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası

Kırşehir‘de 20 günlük bebeğini döverek öldüren 22 yaşındaki anne; indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası aldı. Sanık bayan mahkemede; bebeğini dövdükten sonra yere fırlattığını lakin ziyan vermek istemediğini söyledi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanığın verdiği söz kan dondurdu. Argümana nazaran, bebeğin kollarında çıkık, kaburga kemiğinde kırık ve baş travması olduğu belirlenirken, bayan, bebeğin ağlaması nedeniyle onu dövdüğünü ve sonunda yere fırlattığını itiraf etti. Mahkemede, bebeğe ziyan vermek istemediğini savundu. Geçtiğimiz yıl meydana gelen olay, bir vatandaşın yaptığı ihbarla ortaya çıkmıştı. İhbar sonrası hastaneye götürülen ve meyyit muayenesi yapılan bebeğin kollarında çıkık, çok sayıda kaburga kemiğinde kırık, baş travması ve baş içi kanama nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendikten sonra bebeğin 22 yaşındaki annesi Z.A. gözaltına alınmıştı. Z.A. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında yaptığı savunmada evvelki tabirini kabul etmedi. Armut sözünde; “Vefat eden benim ikinci çocuğumdu. Ben bir anneyim, çocuğuma ziyan vermek isteseydim birinci çocuğuma da ziyan verirdim. Hamileliğimin son 3 ayında ruhsal baskı gördüm. Şiddet gördüm. O psikoloji ile doğum yaptım. Ben evladıma bilerek ziyan vermedim” dedi.

Alınan savunmanın akabinde kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Z.A.’nın; kendini savunamayacak durumda bulunan çocuğa karşı taammüden öldürme hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırdı. – KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.