• info@rehberkirsehir.com
  • 0850 346 40 38

HABER DETAYI

26 Eylül 2023 19:00

Kırşehir Belediyesi, Yeni Kuyular İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Özbağ İçme Suyu Tesisi’ni Tanıttı

Kırşehir Belediyesi, Yeni Kuyular İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Özbağ İçme Suyu Tesisi’ni Tanıttı

Kırşehir Belediye Lideri Selahattin Ekicioğlu, Yeni Kuyular İçme Suyu Arıtma Tesisi ile geçen hafta süreksiz kabul ile devralınan Özbağ İçme Suyu Tesisi’nin düzenlenen toplantıda basın mensuplarına tanıttı. Kırşehir halkının pak ve sağlıklı suya erişimini sağlamak gayesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Lider Ekicioğlu, “Su hepimizin ortak kıymetidir; değerimize sahip çıkalım” dedi.

Kırşehirlilere memba kalitesinde su temin etmenin memnunluğunu yaşadığını lisana getiren Belediye Lideri Selahattin Ekicioğlu, toplantıdaki konuşmasında şunları kaydetti:

“Yeni Kuyular İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı teknik heyeti tarafından yapılan incelemeler sonrasında süreksiz kabul yapılarak, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ve  Kırşehir Belediyesi ortasında imzalanan protokol ile Belediyemize 2022 tarihinde periyodu gerçekleştirildi.

Yapılan süreç sonrasında yer altı suyu kaynaklarından temin edilen suyun arıtılması hedefiyle 250 l/s (21.600 m3/gün) kapasiteli membranlı paket tip arıtma tesisi üretimi tamamlanarak Kırşehir Halkı’nın kullanımına sunuldu.

Suyun kaynağından musluğa ulaşabilmesi ve Kırşehirli hemşehrilerimizin tüketimine sunulabilmesi için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz tarafından içme suyu kaynakları ve dağıtım sistemi içerisinde yenileştirme çalışmalarımız da aralıksız bir halde sürmektedir.

Yeni içme suyu hatlarının inşa edilmesi, sınırlarda yer değişikliği yapılması ile yenileme ve bakım – tamirat çalışmaları sebebiyle vakit zaman planlı kesintiler yapılsa da Kırşehirli hemşehrilerimizin mağdur olamamaları için alternatif kuyu arayışlarımız da sürmektedir.

Ülke genelinde ve vilayetimizde yaşanan kuraklık sebebiyle yer altı sularında çekilme olduğu da gözlenmektedir.

Halkımız için kıymet arz eden su konusunda; Yeni Kuyular İçme Suyu Arıtma Tesisi de DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ve  Kırşehir Belediyesi ortasında imzalanan protokol ile evresi gerçekleştirilmiş oldu. Maksadımız Kırşehirli hemşehrilerimize kireçsiz ve yaşamsal olarak en kaliteli suyu vermektir.

Geçen hafta ise Kırşehir (Özbağ) İçme Suyu Arıtma Tesisi imal işinde kısmi süreksiz kabul yapılarak, tesisin Kırşehir Belediye Başkanlığına devranını gerçekleştirdik.

Kırşehir Belediyesi olarak ana maksadımız, suyun sertlik derecesini düşürerek hemşehrilerimizin sağlıklı su tüketmesini sağlamaktır. Yalnızca kayıp kaçakları önlediğimizde bile 250 bin nüfusa yetebilecek kadar suyumuz var. Su problemimiz yok, maksadımız suyun sağlıklı bir biçimde halkımıza ulaştırılması ve biz de bu noktada çalışmalarımızı yapıyoruz. DSİ’den de yeni kutu talebimiz oldu. Asbestli boruları ise değiştirmeye devam ediyoruz. Asbestli borular devre dışı kaldıkça halkımıza da daha sağlıklı su ulaşmaya devam ediyor. Ayrıyeten Coğrafik Bilgi Sistemini hayata geçirerek tespitlerimizi anında yapıyoruz. Şu anda vilayetimizdeki arızaları bitirmek üzereyiz. Yeni aldığımız Su Arıtma Tesisi ile birlikte halkımız da daha sağlıklı su tüketimine kavuştu.

Özbağ İçmesuyu Arıtma Tesisi Kısmi Kabul Heyeti Lideri, DSİ İçme Suyu Daire Lideri hemşehrimiz Hakan Solak, Mustafa Zeki Özdoğru ve Metin Üstünkaya ile birlikte imzaladığımız protokol gereği, saniyede 200 litre su arıtma kapasitesine sahip olan tesisin saniyede 80 litre arıtma kapasitesini kısmi kabulle Belediyemiz bünyesine katarak Kırşehir halkına memba kalitesinde içme suyu temin etmiş olduk. Kırşehir’imize güzel olsun.”

Kaynak: ANKA / Hayat

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.