• info@rehberkirsehir.com
  • 0850 346 40 38

HABER DETAYI

29 Eylül 2023 19:36

Japonya’da Prens Mikasa Vakfı ve THY, Kalehöyük hafriyatını desteklemek için işbirliği protokolü imzaladı

Japonya’da Prens Mikasa Vakfı ve THY, Kalehöyük hafriyatını desteklemek için işbirliği protokolü imzaladı

Japonya‘da Prens Mikasa Vakfı ile Türk Hava Yolları (THY), Kırşehir’deki Kalehöyük hafriyatının tanıtımı ve desteklenmesini kapsayan işbirliği protokolü imzaladı.

Türkiye‘nin Tokyo Büyükelçiliği’nde, Japonya Prens Mikasa Vakfı ile THY tarafından, Kalehöyük arkeoloji alanındaki faaliyetlerin desteklenmesini hedefleyen işbirliği protokolü imzalandı.

İmza merasimine THY Bağımsız İdare Heyeti Üyesi Fatmanur Altun, Prens Mikasa Vakfı Lideri ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Lideri Dr. Omura Saçihiro ile davetliler katıldı.

Türkiye‘nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen konuşmasında, Türk bayrağının taşıyıcısı olarak THY’yi ” Türkiye‘nin haklı gurur kaynağı” olarak niteledi.

Altun konuşmasında, imzalanan protokol vasıtasıyla, Prens Mikasa Vakfı ve THY’nin, iki ülke alakalarının güçlendirilmesi ve derinleştirilmesine katkı sunacağını belirtti.

Türkiye‘nin çok kültürlü mirası münasebetiyle çok sayıda tarihi bölgeye konut sahipliği yaptığını kaydeden Altun, kültür ve turizm alanında Türk-Japon bağlantılarının daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Omura, 38 yıldır Türkiye’deki arkeolojik hafriyatlarda üstlendiği misyonu problemsizce yürütmenin memnunluğunu yaşadığını belirtti.

Türkiye’de tarihi kalıntılar ortasında mesai yaparken “Anadolu’nun çok kıymetli insanlarıyla tanışma fırsatı yakaladığını” lisana getiren Omura imzalanan protokol münasebetiyle THY İdare Heyetine şükranlarını bildirdi

Protokol, tarihi İpekyolu’ndaki Kaman ilçesindeki Kalehöyük arkeolojik alanında 38 yıldır yürütülen hafriyat çalışmalarının tanıtımı ve desteklenmesini kapsayacak.

İmza merasiminin ardından, Tokyo Büyükelçiliği rezidansında resepsiyon verildi. Tokyo Büyükelçisi Güngen’in mesken sahipliğindeki resepsiyona Japonya Prensesi Akiko da iştirak etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.