• info@rehberkirsehir.com
  • 0850 346 40 38

HABER DETAYI

12 Ekim 2023 23:12

Bu ilçede yaşayanlar iki adımla vilayet değiştiriyor

Bu ilçede yaşayanlar iki adımla vilayet değiştiriyor

Bu ilçede yaşayanlar iki adımla vilayet değiştiriyor

YOZGAT – Yozgat’ın Yerköy ve Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi ile Köseli beldesini birinden dağ ve ovalar değil yalnızca yol ve caddeler ayırıyor. İki adımla kent değiştirebilen ve iç içe bir ömür sürdüren vatandaşlar, karmaşık coğrafik yapının ortadan kaldırılarak tek merkezde birleşmeyi istiyor.

Coğrafi pozisyon ve toplumsal yapı itibariyle iç içe bir hayat süren Yozgat’ın Yerköy ve Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi ile Köseli beldesini dağlar, ovalar değil yol ve caddeler ayırıyor. İki ilçe ve bir belde merkezi hem kentleşme istikametinden hem de toplumsal, ekonomik ve kültürel istikametten büsbütün birleşmiş durumda bulunuyor. Farklı vilayetlere bağlı oldukları halde iç içe yaşanılan iki ilçe ve bir beldede vakit zaman değişik imgeler de meydana geliyor. Meskenleri karşı karşıya olup vilayetleri farklı olan komşular, birbirlerini Yozgat’ın ya da Kırşehir’in alan kodunu çevirerek arayabiliyorlar. Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde ikamet edip iş yeri Yozgat’ın Yerköy ilçesinde olan bir kişi, 5 dakikada iş yerine gidebiliyor. İki ilçenin kaymakamlık binalarının ortası ise yalnızca 10 dakika sürüyor. Çiçekdağı halkı birçok vakit alışverişlerini Yerköy ilçesinden yaparken Yerköylü vatandaşlar da birtakım gereksinimlerini Çiçekdağı’na giderek çarçabuk yapabiliyor.

Bu karmaşık yapıyı ortadan kaldırmak ismine mevzuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a fotoğraflarla birlikte mektup yazarak ileten Yerköy Belediye Lideri Ferhat Yılmaz, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi ve Köseli beldesi ile Yozgat’ın Yerköy ilçesinin tek merkezde birleşmesi gerektiğini belirtti. İki ilçe ve belde halkı da birleşme konusunda Yerköy Belediye Lideri Yılmaz ile hem fikir olduklarını söz etti.

50 yıllık sorun

Yerköy, Çiçekdağı ve Köseli beldesi halkının bir ortada yaşadığını vurgulayan Lider Yılmaz, “Düğünlerimiz, cenazelerimiz bir oluyor. Bu yerler, birbirlerine o kadar girmişler ki bir binanın yatak odası Kırşehir’deyken oturma odası Yerköy’de yer alıyor. Çabucak yan mescitte vazife yapan bir imam Kırşehir’den maaş alırken çabucak yanı başındaki bir okulda vazife yapan öğretmen Yozgat’tan maaş almakta. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu bahis ile ilgili fotoğraflarıyla bir arada bir mektup yazdık. Burada 2 kaymakam ve 3 belediye liderinin olması çok fazla. Suyumuz, kanalizasyonumuz ve altyapımız bir hatta adliyemiz birleşmiş vaziyette. 40 bin nüfuslu bu 3 yerde, 3 belediye liderinin olması önemli problemler doğurmaktadır. Bu durum 50 yıllık bir sorundur. Bu sıkıntı Sayın Cumhurbaşkanımıza detaylı bir formda anlatılırsa kendisi zati burayı birleştirecektir. Kendilerinden bunu arz ediyoruz.” dedi.

Referandum da yapılsa birleşme kararı çıkacaktır

Yerköy, Çiçekdağı ve Köseli beldesi halkının yüzde 90’nın da bu birlikteliği istediğine değinen Yılmaz, “Referandum da yapılırsa zati yüzde 90 oranında Çiçekdağı, Köseli ve Yerköy’ün birleşmesi istikametinde bir karar çıkacaktır. Biz devlet büyüklerimizin bu durumu yerinde görürlerse bu olaya tahlil bulacaklarına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu mevzuya Yerköy, Çiçekdağı ve Köseli beldesi halkı olarak el atacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Evi Çiçekdağı’nda bahçesi Yerköy’de

Yerköy Sanayi esnaflarından Recep Yıkılmaz ise Yerköy ve Çiçekdağı ilçelerinin birleşmesini istediklerini söyleyerek, “Ben sanayi esnafıyım, yan komşum Çiçekdağı ilçesinden ben Yerköylüyüm. O Çiçekdağı’nda ben Yerköy’de ikamet ediyorum. Biz Yerköy ve Çiçekdağı’nın birleşmesini çok istiyoruz. Halkın da aslında yüzde 80’i birleşmek istiyor. İç içe yaşıyoruz, yan yana komşuyuz, bahçesi Yerköy’de olup konutu Çiçekdağı’nda olanlar var. Bizim çok problemlerimiz var birleşirsek daha uygun hizmet alırız. Devlet yetkililerimizden de bu 3 yerin birleşmesini istiyoruz.” dedi.

Çiçekdağı ile Yerköy’ün ortası yalnızca bir adım

Çiçekdağı ve Yerköy halkının iç içe bir ömür sürdüğünü belirten vatandaşlardan Nuh Çetiner de “Memleketim Çiçekdağı lakin Yerköy’de ikamet ediyorum, ben esnafım, Çiçekdağı, Köseli ve Yerköy’ün birleşmesini istiyorum. Bir belediye lideri olursa hizmet daha da hoş olur. Çiçekdağı ile Yerköy’ün ortası yalnızca bir adım. İç içe yaşıyoruz ilçelerin ortası yalnızca bir adım” biçiminde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.